Metalstud-wanden
Systeemwanden
Wanden

metalstud-wanden

Metalstud-wanden
Metalstud scheidingswanden zijn flexibele, niet-dragende wanden met goede bouwfysische eigenschappen en een laag gewicht. Deze snelbouw binnenwanden worden ter plaatse gemonteerd en zijn bedoeld voor een min of meer permanente indeling van de ruimte.
Ze bestaan uit een licht, thermisch verzinkt stalen geraamte, waarop aan beide zijden gipskartonplaten worden bevestigd. De spouw met steen- of glaswol opvullen geeft een prima isolatie en vormt tevens een uitermate geschikte plek voor het wegwerken van leidingen e.d. Na montage worden de naden met bandgaas afgeplakt om het scheuren van de naden tegen te gaan en wordt er over de gehele wand een dunne laag jointfiller aangebracht. Een dergelijke wand kan zowel recht als gebogen gemonteerd worden en zal in de eindfase met verf, behang of pleisterwerk worden afgewerkt. Op elk willekeurig punt in de wand zijn ramen en/of deuren te plaatsen.
De Metalstud wand wordt van de vloer tot aan het bouwkundig plafond opgetrokken en dus aangebracht vr de montage van het systeemplafond.